Allmänt Okategoriserade

Utskick från myNanny

Hjälp familjer som nanny & barnvakt 

Behöver du en givande sysselsättning vid sidan av dina studier så kan du nu söka till att bli nanny. Det är många familjer som gärna vill ha hjälp med barnpassning och söker sig till organisationer som ser till att matcha dem med en personlig barnvakt. Barnpassningsorganisationen myNanny ser till att du får med dig alla nödvändiga kunskaper så att du kan hjälpa en familj att lösa sitt livspussel. Läs mer här om hur du kan hjälpa till som nanny

Som nanny utbildas du i HLR och olycksfallshantering 

Att kunna inge trygghet och säkerhet är något av det viktigaste när man ska vara barnvakt och hjälpa till med barnpassning. Därav behöver alla som ska söka uppdrag som nannies ha genomgått vissa utbildningar.

När du blir anställd som barnflicka kommer du att få gå utbildningar och ta certifieringar inom HLR (hjärt- och lungräddning) för barn. Det är livsviktigt att veta vad som gäller om man ska göra HLR på väldigt små barn jämfört med äldre barn då tekniken skiljer sig åt. Dessutom så kommer man få lära sig om olycksfall och hur man hanterar detta.  

Välj vilken ålder på barn du föredrar att passa

Det är bra att ha haft någon sorts tidigare erfarenhet av att passa barn men det spelar inte så stor roll vilken ålder du har passat tidigare. Du kan säga till i din ansökan och under intervju om det är så att du föredrar att passa en viss ålder. Då kommer barnpassningsspecialisten att ha detta i åtanke när han eller hon ska matcha dig med en familj. 

Om du föredrar att passa lite yngre barn kan du vända dig till systeroganisationen NannyPoppins. De brukar rikta sig till just att matcha barnvakter med familjer som har riktigt små barn. Du hittar mer information här om NannyPoppins nanny. 

Flexibla tider som nanny— perfekt för dig som student

Det finns flera olika upplägg och tider där du kan hjälpa till som nanny, såsom under dagtid, kvällstid, nätter och även helger. Det innebär i princip att du kan hjälpa till som nanny när det passar dig som bäst. Du hjälper oftast en familj som bor så nära dig som möjligt då det underlättar både för dig och för familjen. 

Det är många som tror att det är familjer i storstäder som söker hjälp mest, exempelvis barnvakt stockholm eller barnvakt Göteborg, men det börjar bli lika vanligt i mindre städer och i mindre orter. Det gör att fler studenter har möjlighet att kunna hjälpa till som professionella nannies. Du kan gå in på denna sida för att få mer förståelse för vad det innebär att vara barnvakt.

Som nanny får du vit lön och bra referenser 

Att ha en trygg anställning gynnar dig på flera sätt. Du kommer att få en vit lön, det vill säga att du hjälper till lagligt som barnflicka, din lön skattas och du kommer att få pensionspengar mm. Dessutom så kommer detta vara en sysselsättning som ger dig mycket goda referenser inför framtiden. Varje nanny får alltid ett rekommendationsbrev med sig som blir mer utförligt skrivet efter hur länge man har varit nanny och hur många familjer man har hjälpt.

0 kommentarer på “Utskick från myNanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: